Necati Özkan ve Seçim Zamanı

7 Ekim 2012 Pazar

Wake The Fuck Up

Amerika'da 6 Kasım'da yapılacak olan başkanlık yarışı, seçmenleri hasta edecek bir siyasi reklam bombardımanına sahne oluyor. Cumhuriyetçi kamp, bu hafta yapılan Başkanlık Debate'i sayesinde biraz moral kazanmış olsa da, pekçok araştırmaya göre Obama hala önde.

Hem Obama ve hem de Romney, bir ay sonra yapılacak olan seçimler için ağırlıklı olarak negatif kampanyalar yaptırıyorlar. Her iki kampanya makinası da önemli bütçeler kullanıyorlar ve şu ana kadar onlarca reklam filmi yayınlattılar. Bu kampanya filmleri arasında siyasi iletişim tarihinde dikkate alınacak az sayıda örneğine rastladık.

Bunlardan biri geçen hafta Pazar günü yayınlanan ve Twitter'daki takipçilerimle anında paylaştığım 'Wake The Fuck Up' filmi. Filmde Samuel L. Jackson'ı, oy vermeye üşenen seçmenleri uyarırken görüyoruz. Görünen o ki, Obama kampı bu seçimlerde asıl sorunun kendi seçmenindeki ilgisizlik olduğu inancında.


3 dakika 40 saniye uzunluktaki bu film, Samuel L. Jackson'ın daha önce çocuklar için okuduğu 'Go the Fuck to Sleep' adlı masaldan ilham alınarak yapılmış.

Hiç yorum yok: