Necati Özkan ve Seçim Zamanı

28 Mart 2011 Pazartesi

275 KADIN Kampanyasına kişisel destek

Önümüzdeki 2 hafta, 12 Haziran Genel Seçimleri için son derece önemli. Çünkü, bu iki hafta içinde siyasi partiler milletvekili aday listelerini kesinleştirecekler.

Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre siyasi partiler, 3 Nisan Pazar günü önseçim ve/veya aday yoklamalarını tamamlayacaklar. Ve 11 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar da “alındı belgesi karşılığı” YSK Başkanlığına teslim edecekler. Yani bu iki haftada siyasi partilerin adaylarla ilgili kararları netleşmiş olacak.

Her ne kadar, 25 Nisan tarihine kadar itirazlar, eksikliklerin tamamlaması ve düzeltmelerin yapılabilmesi gibi bazı imkanlar mümkün olsa da, 11 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek olan aday listeleri, %95 kesin listeler olacak.

Ka.Der, bu iki hafta içinde kampanyasına biraz daha hız verecek. TV kanalları, internet siteleri, basın, outdoor gibi mecralar ve sinemalarda Ka.Der kampanyası daha fazla görünür olacak. KONDA’nın yapmakta olduğu bir araştırmayı kamuoyuyla paylaşacak...

Öte yandan, Ka.Der kampanyasının tetiklediği, Haklı Kadın Platformu ve Başörtülü Aday Yoksa Oy da Yok insiyatifi de bu iki haftada daha fazla etkin olacaklardır diye düşünüyorum.

Tüm bu çabaların hedefi belli: Yeni Anayasayı hazırlayacak olan yeni mecliste daha fazla kadın milletvekilinin yer almasını sağlayabilmek.

Ben de bu kapsamda, Türkiye’deki siyaset pazarının yüzde 90’a yakınını elinde tutan 3 büyük siyasi partimizin liderine seslenmek için burada gördüğünüz kampanyayı kişisel olarak hazırladım. Amacım, liderlerimizin empati yapmalarını talep etmek ve kadın adaylarla ilgili karar verirlerken kendi kendilerine “Ya kadın olarak doğmuş olsaydım?” diye sormalarını sağlamak.

Çünkü, son bir kaç yılda, Ka.Der, Kagider ve Kadın Partisi Girişimi gibi sivil toplum kuruluşları ve yöneticileriyle olan temaslarımdan öğrendim ki, Türkiye’deki kadınların durumu her türlü desteği hakediyor. Kadınlar ile ilgili ülkemizin sergilediği fotoğraf tam bir insan kaynağı israfı. Ve kadınlar kendileri sahip çıkmazlarsa, kadınların bu durumu değişmeyecek.

İlk ilanda, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum:“Ya kadın olsaydın Tayyip Bey? Misafir ağırlayacaktın, siyaset yerine börek yapacaktın.”


275 KADIN kampanyasına bir kişişel katkı ve kişisel destek olarak hazırladığım bu kampanyanın yayılmasına kişisel destek verirseniz, Türkiye’nin kadınları ve Türkiye’nin kadın siyasetçileri size minnettar kalacaktır. Şimdiden teşekkürler ☺

1 yorum:

Banu Sıçrar dedi ki...

üç liderin kadın olması fikri uygulandığında biraz daha itici olmasını beklerdim... oysa çok doğal görünüyor, hatta güzel bile olmuşlar:)