Necati Özkan ve Seçim Zamanı

5 Ocak 2015 Pazartesi

Kariyerilerini "Sağlam irade"ye borçlu olanlara sağlam gözdağı


Yıllardır kullanılan uydurma STK ilanları
AKP kampanya makinasının yıllardır kullandığı bir iletişim yolu var. Ne zaman gündemde önemli bir olay olsa, ne zaman önemli bir seçim olsa, ya uydurma bir platform kurulur veya yandaş bir vakıf bulunur. Ve söylenecek sözler onlar vasıtasıyla söylenir.

Aslında bu ülkedeki herkes bilir kimin konuştuğunu: “Reis” konuşmaktadır. “Reis” buyurmaktadır. Ama kendisi doğrudan konuşmak yerine, bir çeşit “sivil toplum” konuşuyormuş gibi yapar. 

Böylelikle olmayan bir koro yaratılır. Bir çeşit ittifak gücü de gösterilmiş olur.

Bugün de aynısı yapıldı. 10’a yakın gazeteye verilen tam sayfa bir ilanla, Yüce Divan’a gönderilecek 4 eski bakanla ilgili karar için TBMM komisyon üyeleri başta olmak üzere siyasilere gözdağı verildi. Türkiye’nin ayan beyan gözü önünde AKP milletvekilleri ve kabine üyeleri resmen tehdit edildi. 
Tartışmalı ilan

Tarihe geçmesi için bugünkü ilandaki tam metni buraya kaydediyoruz:

"17-25 Aralık darbe girişimlerinin adli yargıda takipsizlikle sonuçlanmasına rağmen dosyada suçlanan bakanların Yüce Divan'a gönderilme çabası, adli yargıda başarısız olan darbe girişiminin Anayasa Mahkemesi'nde sonuçlandırma çabasıdır.

Anayasa Mahkemesi aklanma yeri değildir.

Anayasa Mahkemesi bugüne kadar siyasete müdahale eden kararlarıyla vesayet rejiminin son kalıntısı olarak milletin vicdanında aklanması gereken bir yerdir.

Anayasa Mahkemesi'nden 'Dönemin Başbakanı' çıkarma gayretinde olan içeriden ve dışarıdan fitne odakları ile siyasi ikbal ve makamları için bu fitne odaklarıyla açık gizli ittifak yapanları ibretle takip ediyoruz. 

Siyasi kariyerlerini ve kazanımlarını 'Sağlam İrade'nin gölgesine borçlu olanların küçük hesapları 'Büyük Türkiye' yürüyüşünü durdurmaya yetmeyecektir”

Sonuçta korkması gerekenler korktu. Bugün 4 eski bakan bir kez daha yargıdan kaçırıldı.

Bugün net olarak çıktı ki, bu ülkede “hukukun üstünlüğü” hikayedir. “Üstünlerin hukuku” alenidir.


Hiç yorum yok: